Ai grijă de sănătatea dinţilor tăi!

Spală-te pe dinţi de două, maximum de trei ori pe zi
Mergi la medicul dentist în mod regulat
Adoptă o dietă sănătoasă şi echilibrată


Platforma pentru o sănătate orală mai bună în Europa

”Zâmbeşte Romania” face parte din demersul european de a îmbunătăţi şi a creşte nivelul de conştientizare a populaţiei cu privire la importanţa sănătăţii orale, prin realizarea unor acţiuni atât pe termen scurt, cât şi pe o durată mai lungă.

[...] abordare europeană comună pentru a facilita prevenţia şi accesul la o educaţie mai bună
Incidenţa bolilor parodontale (gingivale) şi cancerului oral din Europa este îngrijorătoare;

Platforma pentru o Sănătate Orală mai Bună în Europa este o iniţiativă comună a Asociaţiei Europene pentru Sănătate Publică Dentară (EADPH), a Asociaţiei pentru Educaţie Dentară în Europa (ADEE), a Wrigley Oral Healthcare Program, a GlaxoSmithKline Consumer Healthcare, a Fundaţiei Internaţionale pentru Sănătate Orală (IDHF) şi a Consiliului European al Medicilor Stomatologi (CECDO). Platforma a fost creată pentru a răspunde invitaţiei la acţiune prezentate de Membrii Parlamentului European către Comisarul pentru Sănătate Dalli în 2010 si urmăreşte o abordare europeană comună a educaţiei, prevenţiei şi accesului cât mai facil la o sănătate orală mai bună în Europa. Activităţile Platformei sunt susţinute GlaxoSmithKline Consumer Healthcare şi Wrigley Oral Healthcare Program.

În 2012, Platforma pentru o Igienă Orală mai Bună a publicat un amplu raport privind statutul sănătăţii orale din Europa, care a prezentat cele mai importante direcţii, cu privire la prevalenţa bolilor orale şi costurile de sănătate din domeniul public. Raportul a evidenţiat faptul că:



includerea sănătăţii orale ca parte integrantă a stării generale de sănătate

Membrii Platformei consideră că decidenţii politici europeni ar putea contribui la îmbunătăţirea igienei orale prin eficientizarea costurilor, concentrându-se mai mult pe promovarea sănătăţii orale şi prevenirea bolilor orale. O importanţă deosebită prezintă necesitatea îmbunătăţirii colectării de date, includerea sănătăţii orale ca parte integrantă a stării generale de sănătate precum şi abordarea factorilor de risc comuni multor altor afecţiuni cronice, care includ dieta, fumatul şi consumul de alcool.

În acest scop, pe 5 martie 2013, Platforma a lansat în cadrul unei mese rotunde în Parlamentul European un set de Obiective europene pentru anul 2020 care au ca prioritate

  1. Sistemele de colectare a datelor;
  2. Politicile de prevenţie;
  3. Educarea şi conştientizarea importanţei igienei orale.

Câteva exemple de obiective sunt crearea unei reţele de monitorizare şi colectare de date permanente la nivel european, subvenţionate de UE, care să centralizeze date anual, standardizat, din fiecare ţară UE; dezvoltarea programelor naţionale/regionale de prevenţie în domeniul sănătăţii orale în şcoli primare şi secundare – aceste programe pot include controale gratuite, având ca obiectiv principal educarea copiilor şi a adolescenţilor în privinţa practicilor de igienă orală, utilizarea pastei de dinţi cu fluor, obiceiuri alimentare sănătoase, reducerea consumului de zahăr şi utilizarea alternativelor la zahăr.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi website-ul Platformei, www.oralhealthplatform.eu.

Află mai multe despre cum poţi avea grijă de sănătatea zâmbetului tău!

Află mai multe
Află mai multe
Află mai multe
Află mai multe
Vezi lista

Consultaţii stomatologice gratuite

Detartraj gratuit în cabinetele marcate cu iconiţa

Mărci deținute de sau licențiate societăților din grupul GSK. ©2017 aparține grupului de companii GSK sau utilizatorilor licențiați.
Termeni și condiții de utilizare   Politica de confidențialitate   Contact   Cookie-uri