Ai grijă de sănătatea dinţilor tăi!

Spală-te pe dinţi de două, maximum de trei ori pe zi
Mergi la medicul dentist în mod regulat
Adoptă o dietă sănătoasă şi echilibrată


24 iulie 2014

înapoi la noutăţi

Must-have în vacanță: periuța de dinți

Vara este anotimpul destinat vacanțelor, relaxării, ținutelor lejere și costumelor de baie. Dacă ai decis să pleci într-un voiaj, ai verificat să ai telefonul, cheile, portofelul, aparatul foto, însă tot ai senzația că ai uitat ceva, uită-te dacă ți-ai luat și periuța de dinți.

Periuța de dinți este și ea un element esențial al bagajului nostru, iar cum plecările se întețesc în timpul verii, venim în întâmpinarea voastră cu câteva recomandări utile pentru deplasări.

Cum împachetăm și păstrăm periuța în călătorii?

• Când călătorești, pune periuța într-un suport special sau măcar să aibă un capac de protecţie de plastic pentru a proteja perii de microbi sau de deformari.

• Când ați ajuns la destinație, periuţa de dinţi trebuie lăsată la aer pentru a preveni înmulţirea bacteriilor. Nu o păstra, după folosire, în capace sau recipiente pentru că acestea mențin umiditatea, ceea ce favorizează înmulțirea microbilor.

• Pentru a o păstra cât mai curată, asigură-te că o depozitezi corect între periaje. După folosire, clătește-o foarte bine sub un jet puternic de apă pentru a nu mai avea resturi de pastă, scutur-o cât mai bine de apă şi pune-o în poziţie verticală, cu perii în sus, pentru a se usca mai ușor.

Ce facem când o uităm acasă?

Daca s-a întâmplat să ne uităm periuța de dinți acasă, trebuie neapărat să ne cumpărăm una, chiar dacă rămânem doar o noapte. Ce periuță ne putem cumpăra și ce facem cu ea când ne întoarcem acasă: mai este sănătos să o păstrăm sau o aruncăm? Doamna doctor Carmen Trufaș ne oferă câteva sfaturi.

„Atunci când cumpărăm periuța de rezervă avem două opțiuni. Putem să cumpărăm o periuță mai ieftină, o soluție de compromis, care, deși neadecvată nevoilor dinților noștri, ne ajută pe termen scurt să păstrăm dinții curați, sau putem să cumpărăm chiar modelul de periuță pe care îl folosim în mod curent. În consecință, atunci când ajungem acasă, recomand ca modelul ieftin de periuță să fie aruncat, iar în cazul modelului adecvat nouă, să depozităm periuța în condiții igienice pentru că o putem refolosi atunci când trec cele trei luni de uzură pentru periuța curentă”, ne recomandă medicul stomatolog Carmen Trufaș.

Află mai multe despre cum poţi avea grijă de sănătatea zâmbetului tău!

Află mai multe
Află mai multe
Află mai multe
Află mai multe
Vezi lista

Consultaţii stomatologice gratuite

Detartraj gratuit în cabinetele marcate cu iconiţa

IMPLICĂ-TE ȘI

DĂRUIEȘTE

UN ZÂMBET!

Mărci deținute de sau licențiate societăților din grupul GSK. ©2017 aparține grupului de companii GSK sau utilizatorilor licențiați.
Termeni și condiții de utilizare   Politica de confidențialitate   Contact   Cookie-uri