Coaste de porc cu sos BBQ și baby cartofi

Sensibilitatea dentară se resimte și în momentul în care savurăm mâncăruri fierbinți. De aceea, următoarea Rețetă Zâmbește România pe care Chef Foa ne-o propune constă în „Coaste de porc cu sos BBQ și baby cartofi”. Un deliciu care se prepară foarte ușor și care trebuie neapărat încercat!

Iată de ce ai nevoie:

  • Coaste de porc

Pentru sosul BBQ:

  • roșii decojite
  • usturoi
  • ceapă roșie
  • coriandru proaspăt
  • sos de stridie
  • boia afumată

Pentru baby cartofi:

  • usturoi
  • rozmarin
  • ulei de măsline
  • baby cartofi

Pentru realizarea acestui preparat este foarte important să găsești 500g de coaste de porc proaspete, care se gătesc la cuptor. Apoi pune-le pentru puțin timp la grătar, până capătă o crustă maronie, crocantă.

Pentru sos, călește într-o cratiță roșiile cu ceapa roșie, usturoiul pisat și sosul de stridie și adaugă la final boia afumată și coriandru proaspăt, apoi trece prin blender întreaga compoziție, până se formează o pastă groasă.

Curăță bine cartofii și pune-i la cuptor timp de 15 de minute cu puțină sare și ulei. Când sunt aproape făcuți, trece-i prin usturoi pisat, rozmarin și puțin cimbru și mai lasă-i la cuptor pentru încă 5-10 minute.

Ai resimțit durerea la nivelul dinților?



Încearcă și alte rețete menite să-ți testeze sensibilitatea dentară sau afecțiunile gingivale:

Ne găsiți pe Facebook!